Logo Mi ta stimabo Door en voor mensen met een visuele beperking en hun omgeving
Of and for visual impaired people and their social environment
HOME

WIE ZIJN WIJ


WAT DOEN WIJ

NIEUWS

ARBEID EN ONDERWIJS

ZORG

INTERNATIONAAL

LINKS

CONTACT
 
Dear friends, colleges, cooperating partners/ organisations,
 
Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat Mi ta Stimabo is opgericht. Ter ere hiervan heb ik een brochure gemaakt: From my Eyes to Your Heart.
Een ervaringsveerhaal over mogelijke samenwerking bij zorgen voor iemand met een zorgvraag.

Klik hier voor de jubileumfolder.
Oprichting Mi ta stimabo

Mi ta stimabo is opgericht 5 december 2006, met als doelstelling om laagdrempelig mensen en organisaties met elkaar te verbinden en elkaar daar waar mogelijk aan te vullen, zodat de knelpunten kunnen worden omgezet in eventuele oplossingen. 
Angelette volgde in 2003 een cursus van “Partners in Polency”, waarin ouders ideeŽn krijgen aangereikt om zichzelf te ontwikkelen tot partners in het werkveld van hun gehandicapte kind. Ze dacht dat het goed zou zijn als Laura ouder wordt, dat je kleinschalig die belangen zou moeten kunnen behartigen. Dit alles met onafhankelijk bestuursleden en die dus gezocht en gevonden.

Toen moest  echter nog een naam bedacht worden die bij haar en de doelstellingen zouden passen. Via een medium kreeg ze de woorden: “Mi ta stimabo” te horen, en nadat ze vertaling vernam (Antilliaans: Ik hou van jou) was dat de naam voor haar stichting. 
Nadat zij bij de notaris en belasting, de zaken op orde had gemaakt, kwam een kennis van haar met een cadeau. Zij, die zich zoveel voor andere inzet, kreeg een zelfgemaakt beeldje met de betekenis: de omarming. Dit paste goed bij de naam. Naam en logo waren een feit.
Mocht u niet in toeval geloven, geloof toch maar het volgende verhaal. Als laatste handeling moest Angelette naar de Kamer van Koophandel om een inschrijfnummer te verkrijgen en dit nummer werd de geboortedag van haar dochter Laura. 

Alles is in het leven voorbestemd en je hebt je eigen leven te leven,
het is dan fijn dat je mag zijn wie je kan zijn, ondanks je eigen beperkingen,
jij mag je gaan inzetten met een stichting voor mensen met een visuele beperking
en hun omgeving. En zo ontstond het mooie begin van de stichting.

foto beeldvorming

Het bestuur 

Onze Voorzitter, Gregory Dunker, is bekend als mede oprichter van de belangengroep slechtziende en blinde studenten, (BS&BS) binnen de    NVBS en momenteel secretaris binnen de NVBS bij de afdeling Gooi, Eemland en Flevoland. Hij vind het belangrijk dat mensen uit de doelgroep zelfstandig kunnen functioneren in de samenleving en dan gaat het onder andere om Mobiliteit, lectuurvoorziening en werkgelegenheid. Door een positief kritische houding probeert hij hier aandacht voor te krijgen bij de beleidsmakers en belangenorganisaties. Dit om de kansen en mogelijkheden van mensen met een visuele beperking te benutten.

Het interview "Reizen met hinderen" met Gregory Dunker kunt u vinden bij Zorg onder het kopje mobiliteit.

Onze Secretaris, Angelette Akkermans, is vanuit haar situatie als moeder van een kind met een visuele beperking de weg proberen te gaan effenen voor ouders die in dezelfde situatie zaten of zouden komen. 

Zij is oud voorzitter, en later enige tijd ambassadeur van Fovig geweest. Met haar onaflaatbare en tomeloze inzet heeft zij, ondanks haar eigen beperking, als een spin in het web, lobbyist, netwerker, veel voor de ouders en jeugd bereikt. Zij wordt ook wel eens "breekijzer" genoemd: "het maakt niet uit met wie ze overlegt , ze blijft gaan voor wederzijds respect,  aanvullen van een ieder in het werkveld, om als partner, samen het doel te bereiken." Lees meer 

Onze Penningmeester, R. van der Lip