Door en voor mensen met een visuele beperking en hun omgeving
Of and for visual impaired people and their social environment
Terug naar Links

Algemene informatie
Van onze collega Kim Bols: klik hier 

www.gezondheidskrant.nl
De Gezondheidskrant publiceert dagelijks het laatste nieuws en actuele informatie over gezondheid en gerelateerde onderwerpen.


Informatie over sport

www.nebasnsg.nl
De website over sporten voor mensen met een beperking van Nederlandse sportorganisaties.

www.flyingblind.eu
een site over mogelijkheden voor visueel gehandicapte mensen om een parachutesprong te maken.

www.visueelgehandicaptensport.nl
Vanaf deze week heeft NOC*NSF een website speciaal voor en gericht op mensen met een visuele handicap. Op de site kan deze doelgroep onder andere alles lezen over sportmogelijkheden, de zoektocht naar Paralympisch talent en belangrijke sportevenementen.


Informatie over ontspanning

www.abcredactie.nl
Texel is in alle jaargetijden mooi. Zin om er weer eens uit te gaan? Ons chalet op Texwl is ook dit jaar weer te huur.

www.buitengewoonreizen.nl
Dit betreft een website over vakantiereizen voor mensen met een beperking. Bij dit reisbureau kan men een reis boeken met familie of partner. Ook worden avontuurlijke reizen georganiseerd voor mensen met een handicap in samenwerking met EPIC Enabled.

www.kokenmetgevoel.nl
Omdat koken niet voor iedereen zo eenvoudig is, is koken met gevoel geschikt voor mensen met een visuele handicap. Het biedt de mogelijkheid om op een spontane manier zelf te gaan koken. Het draagt bij aan een stuk zelfstandigheid.


www.kubes.nl
Stichting KUBES is een vrijwilligersorganisatie die zich ten doel stelt de deelname van blinden en slechtzienden aan het culturele leven te bevorderen. Zij doet dit door het organiseren van: speciale excursies; het wegnemen van drempels door advisering aan musea inzake toegankelijkheid; advisering aan blinden en slechtzienden zelf; een jaarlijks beelhouwweekend; exposities met werk van blinde en slechtsziende kunstenaars; nieuwe projecten op het vlak van literatuur, muziek en theater.

www.picturevakanties.nl
Voor iedereen een geschikte vakantie naar keuze. Picture Vakanties bundelt vakantiemogelijkheden voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperking, chronische ziekte en senioren.

www.twintravel.nl
De stichting Twin-travel is een landelijke non-profit organisatie die vakanties organisert voor blinden en slechtzienden van 16 tot 96 jaar. Uitstapjes maken, samen plezier hebben, nieuwe culturen ontdekken, lekker wandelen of fietsen, mooie steden bezoeken, eten op een gezellig terrasje en andere mensen leren kennen. Dit zijn allemaal ingrediënten van onze vakanties. Tijdens een vakantie van Twin-travel ontmoet u een gevarieerd gezelschap: werkenden, alleenstaanden, getrouwden, ouderen, jongeren, blinden, slechtzienden, zeer slechtzienden, mensen die vanaf hun geboorte visueel gehandicapt zijn, mensen die pas op latere leeftijd blind of slechtziend zijn geworden. Kortom, van alles wat, maar altijd zijn het mensen die zin in vakantie hebben. Tijdens alle vakanties zorgt Twin-travel voor voldoende begeleiders, maar u kunt ook uw eigen begeleider meenemen.

www.zeilenmetvisie.nl
Zeilen met visie biedt mensen met een visuele handicap en hun omgeving de mogelijkheid om een geweldige dag op het water te ervaren en volop te genieten.

www.sailability.nl
Zij organiseren zeildagen voor mensen met een beperking.

www.uitgeverijxl.nl
Vergroot uw leesplezier. Uitgeverij van grootletterboeken in samenwerking met Biblion.

Informatie over ICT

www.blindict.nl
Mijn Site heeft tot doel informatie te verschaffen over mijn werkgebied en de zaken die hier rondom spelen.


www.compusers.nl
De vereniging compUsers, voorheen DOSgg, heeft tot doel gebruikers te helpen. De vereniging bestaat uit allemaal vrijwilligers, die zelf ook computergebruikers zijn.

www.ictwijs.eu
De website is een site en zoekwijzer met ICT-oplossingen voor mensen met een beperking. ICTwijs verzamelt, verwerkt en verspreidt informatie over aangepast ICT-materiaal dat gebruikt kan worden in het onderwijs en/of op de arbeidsmarkt.

www.jambon-it.nl
IT dienstverlening voor het MKB en particulieren.

www.leefwijzer.nl
Met name informatie over nieuwe aanpassingen die op de markt komen.

www.handicheck.net
Nieuws en nieuwtjes op het gebied van computeraanpassingen.

www.gehandicapten.nl
Website met verwijzingen naar onder andere leveranciers van software en aangepaste hardware. De site is een project van Red Nose computercursussen.

www.computerenhandicap.nl
Deze site geeft geen overzicht van producten, maar biedt wel de mogelijkheid om (via e-mail) te vragen naar de mogelijkheden in uw eigen specifieke situatie. De site is een samenwerkingsproject van 's Heeren Loo, MEE en Welstede.


Informatie over onderzoek

www.verderkijken.nl
Op de site van verderkijken van de Vrije Universiteit Amsterdam kun je allerlei informatie vinden over onderzoeksprojecten. Daarnaast kun je de scriptieonderzoeken vinden waar je wellicht aan meegewerkt hebt.


Diversen

www.deeljezorg.nl
Deeljezorg.nl is een plek waar iedereen zijn eigen verhaal, ervaring, oproep of tip kwijt kan over zorg en welzijn en waar je de verhalen van anderen kunt lezen.

www.kimbervie.nl
Middels de link komt u meer over mij, de webmaster te weten? Sinds mijn 18e ben ik blind en daarom vindt u in de onderdelen Artikelen en Blindheid veel interessante artikelen rondom deze handicap.
Echter, ik bén geen handicap maar héb er een, dus zult u op deze site veel meer onderwerpen aantreffen waar mijn belangstelling naar uitgaat!

www.geleidehond.be

www.deblindegeleidehond.webklik.nl

www.kimbols.be

www.kamranlips.nl

www.home.zonnet.nl
Een site die duidelijke informatie verschaft over oogdruk, hoe wij mensen zien.

Opiniblad Iris


www.stichtingotwee.nl
OTwee vergroot de mogelijkheden van mensen die beperkt zijn in horen en zien.