Door en voor mensen met een visuele beperking en hun omgeving
Of and for visual impaired people and their social environment

Hulpmiddel voor jongeren bij aanvragen zorg

Per Saldo lanceert website welkezorghebiknodig.nl

 

 

Voor jongeren, en hun ouders, is het bij het aanvragen van zorg niet altijd eenvoudig in te schatten waarbij ze precies hulp nodig hebben en hoeveel. Daarom heeft Per Saldo een website gemaakt die jongeren hierbij ondersteunt. Per Saldo lanceert tijdens de Supportbeurs in Utrecht op zaterdag 12 mei www.welkezorghebiknodig.nl.  

 

Op www.welkezorghebiknodig.nl kunnen jongeren met een beperking informatie vinden over hoe en waar zij zorg kunnen aanvragen. Verder staat er een vragenlijst, tips, voorbeelden en filmpjes. De website is gemaakt door Per Saldo, de vereniging van mensen die hun zorg en begeleiding zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (pgb) of de vergoedingsregeling persoonlijke zorg (vpz). De NSGK heeft dit project gefinancierd.

 

Zorgvraag beter in beeld

Door op www.welkezorghebiknodig.nl de vragenlijst in te vullen, komt de zorgvraag beter in beeld bij de aanvrager. Zeker voor jongeren die gewend zijn te denken in mogelijkheden in plaats van in wat ze niet (meer) kunnen, is de vragenlijst een goed hulpmiddel. Na de vragen te hebben beantwoordt, krijgt de invuller een rapport dat inzichtelijk maakt waarbij allemaal precies hulp/zorg nodig is. Kortom, een website met alles wat mensen nodig hebben voor een goede voorbereiding van de zorgaanvraag.

De website is ook goed te gebruiken voor ouders die de zorg voor hun kind aanvragen.

 

Lancering zaterdag 12 mei op Supportbeurs: Iedereen welkom

Kees-Jan van der Klooster, paralympisch skir, presenteert voor Per Saldo de nieuwe website welkezorghebiknodig.nl. Hij laat zien dat je met een beperking soms extra hard moet knokken, maar toch je doel kunt bereiken. Vaak is het (met wat hulp) wel mogelijk om jouw dromen waar te maken! Dus: ben jij tussen de 12 en 30 jaar oud en heb je binnenkort (meer) zorg nodig, kom dan om 11.30 naar de workshopruimte in hal 8!