Door en voor mensen met een visuele beperking en hun omgeving
Of and for visual impaired people and their social environment

Zeer geschrokken zijn wij van het overlijden van Dhr Herman Gresnigt.

Herman Gresnigt was de man die Angelette heeft gevraagd het voorzitterschap van ouders van visueelgehandicapten op haar te nemen en daardoor ontstond een zeer warme band. Na vele momenten van nadenken heeft ze samen met Marianne destijds besloten dat ze het wel aankon. Hij zei: Ongebruikte talenten zijn als zonnewijzers in de schaduw. En we ontdekten: Grote dingen worden nooit door één persoon gedaan. Geloof in jezelf, dan gaan anderen in jou geloven, want samen kennis delen is het vermenigvuldigen, en samen doen we veel want wie is de een zonder de ander.
 
Samen hebben ze nadien nog vele uren gesproken, over mogelijkheden voor onze doelgroep, hij was de man die Angelette het inzicht gaf “je kan het”, je durft het, opkomen voor de visueel gehandicapte medemens, ook op ICEVI congressen en vele andere bijeenkomsten was er altijd tijd voor elkaar. Als een zeer vriendelijk, empatisch persoon was hij betrokken bij alle mensen met een visuele beperking. Wij wensen zijn familie enorm veel sterkte met die verlies.
 
Dankbaarheid is een manier om naar de wereld te kijken. Laat geen gelegenheid voorbijgaan om een goed woord te zeggen, als het kan. Wij zijn dankbaar dat we dit altijd tegen hem hebben uitgesproken dat hij een geweldig persoon was voor de doelgroep.  Iets houdt pas op met bestaan als de herinnering eraan verloren is gegaan. De rustplaats van het verstand is het hart hij zal altijd in onze harten blijven voortleven.
Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt, die begint in het hart .
 
 
 
vriendelijke groeten
Angelette Akkermans