Door en voor mensen met een visuele beperking en hun omgeving
Of and for visual impaired people and their social environment

De Juridische ondersteuning door Juridisch Steunpunt CG-Raad is veranderd

 

Helaas treffen de bezuinigingen ook de juridische ondersteuning door het Juridisch Steunpunt van de CG-raad. Hier leest u kort wat er veranderd is met ingang van 2 april jl. en wat dit voor u betekent.

In het verleden kon iedereen nog gratis informatie en advies vragen bij het Juridisch Steunpunt. Vanaf nu kunt u alleen nog gratis informatie en advies inwinnen als u lid bent van één van de patiëntenorganisaties die zijn aangesloten bij de CG-Raad en Platform VG of als u donateur bent van Stichting de Ombudsman. Als u lid bent van één van deze organisaties en meer hulp wilt zoals dossierbestudering, bemiddeling en ondersteuning bij bezwaar en beroep moet u voortaan een eenmalige eigen bijdrage betalen van € 100,-.

 

Nieuwe naam Juridisch Steunpunt

 

Vanaf 1 april jl. tot in ieder geval 1 januari 2013 zetten de CG-Raad, Platform VG en Stichting de Ombudsman de juridische ondersteuning samen voort. De naam is ook veranderd. Het Juridisch Steunpunt heet nu Juridisch Steunpunt Regelrecht. Stichting de Ombudsman blijft de juridische ondersteuning uitvoeren.

U kunt de medewerkers van het Juridisch Steunpunt Regelrecht bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00-12:00 uur op telefoonnummer 035 - 672 26 66. U kunt het Juridisch Steunpunt Regelrecht ook mailen. Dit kan naar het nieuwe emailadres: info@juridischsteunpuntregelrecht.nl. Ook kunt u naar de website gaan via Juridisch Steunpunt Regelrecht.

 

Waar u nog meer terecht kunt voor Juridische hulp

U kunt voor juridische hulp ook terecht bij een MEE vestiging bij u in de buurt. Deze juridische hulp kost u niets. MEE is een organisatie die er juist is om mensen met een beperking te ondersteunen. De meeste MEE vestigingen kunnen u helpen bij het opstellen van een bezwaarschrift. Bij beroepsprocedures hebt u echter vaak een advocaat nodig. Het beste kunt u bellen met de MEE vestiging bij u in de buurt om te vragen naar de mogelijkheden. U kunt voor juridische informatie en juridisch advies ook naar het Juridisch Loket  gaan. De medewerkers geven gratis informatie en advies, maar helpen u niet bij het opstellen van bezwaar en beroepschriften. Daarnaast kunt u eventueel terecht bij een bureau Sociaal Raadslieden. De bureaumedewerkers geven ook kosteloos informatie en advies en kunnen u ook helpen bij het invullen van formulieren en het opstellen van een brief.

Wel is het belangrijk dat u zich bedenkt dat het Juridisch Steunpunt Regelrecht en MEE veel ervaring heeft met juridische zaken die spelen bij mensen met een beperking.

 

De Ooglijn is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 15.30 uur.

T: 030 2945444 E: ooglijn@viziris.nl

www.ooglijn.nl