Door en voor mensen met een visuele beperking en hun omgeving
Of and for visual impaired people and their social environment

 

 

PERSBERICHT

 

Groot feestelijk diner voor slechtzienden en blinden

 

Het Schild in Wolfheze viert 100-jarig bestaan

 

Op donderdag 27 september organiseert Het Schild, centrum voor blinde en slechtziende ouderen in Wolfheze, een groot feestelijk diner voor mensen met een visuele beperking uit het hele land. Het diner is één van de vele activiteiten die Het Schild organiseert in het kader van zijn eeuwfeest.

 

Het diner wordt een culinair festijn, een hapjesmenu dat vrijwel zonder gebruikmaking van bestek genoten kan worden. Directeur Edwin Frei: “Als u slechtziend of blind bent, ervaart u waarschijnlijk regelmatig dat eten in een restaurant lastig is. Bij ons diner zal dat niet het geval zijn, want we zorgen voor gerechten en gerechtjes die allemaal makkelijk te eten zijn. Dus ontspannen eten zonder probleem!” Het Schild heeft topkok Lambrecht de Jonge uitgenodigd om samen met de eigen keukenbrigade een exclusief meergangendiner te bereiden. De Jonge verdiende zijn sporen bij gerenommeerde restaurants als Het Koetshuis (Bennekom), Kaatje bij de Sluis (Blokzijl) en restaurant de Watermolen (Velp).

 

Omdat Het Schild vele gasten verwacht, wordt er voor de gelegenheid een grote feesttent op het terrein geplaatst, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een luxe restaurant. Dit restaurant biedt plaats aan maximaal 250 personen. Speciale gastheren en –vrouwen zorgen er tijdens het diner voor dat het de gasten aan werkelijk niets ontbreekt.

 

Reserveren

Edwin Frei: “Elke slechtziende of blinde gast kan iemand uitnodigen om mee te dineren. We zorgen voor een feestelijke prijs: per couvert inclusief aperitief, wijn (of non-alcoholisch), water en koffie slechts € 17,50. Omdat gasten ook van verder weg zullen komen, beginnen we bijtijds.”

 

Ontvangst met aperitief vanaf 15.30 uur. Aanvang: diner 16.30 uur. Locatie: Het Schild, Wolfhezerweg 101 te Wolfheze. Reserveren is mogelijk vanaf 1 juni a.s. op onze reserveringslijn 06 37 22 26 27 (ma. t/m vr. tussen 10.00 en 12.00 en 14.00 en 16.00 uur) of via reserveren@hetschild.nl.

 

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Edwin Frei, directeur van Het Schild. U kunt hem bereiken op (026) 482 11 77.

 

Meer informatie over Het Schild

Het Schild is een ruim opgezet centrum in Wolfheze, volledig ingericht voor en ingesteld op slechtziende en blinde ouderen. Zelfstandig wonen? Het kan binnen Het Schild. Wonen met zorg, ondersteuning en begeleiding, waar en wanneer u dat nodig heeft? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast kunt u bij Het Schild terecht voor dagbesteding of voor een tijdelijk verblijf. Kijk voor meer informatie op www.hetschild.nl.