Door en voor mensen met een visuele beperking en hun omgeving
Of and for visual impaired people and their social environment

Uitreiking van Topper van schooljaar 2008-2009:  Laura van der Lip

Op het ROC Eindhoven, locatie sterrelaan, heeft de uitreiking plaatsgevonden van de Topper van het schooljaar 2008-2009.

Deze prijs is aangeboden aan Laura die bezig is met haar studie reizen, toerisme sport en veiligheid. Laura ontvangt deze, ondanks haar visuele beperking, voor haar onuitputtelijke doorzettingsvermogen. Zij ervaart haar handicap niet als een belemmering voor wat ze kan en is daarmee een voorbeeld voor studenten met of zonder handicap. Ze zal het zeker gaan maken in de toekomst.

 

onderwijs 2009-07-01.jpg

 

ICEVI2009

 

Impressie stage Tullip Inn Oosterhout  noord Brabant

 

Laura van der Lip  kwam (ik geloof op tweede pinksterdag) langs om te informeren of wij misschien een stage plaats beschikbaar hadden. Na een kort gesprek die week erop besloten we dat ze meteen aan de slag kon bij Tulip Inn Oosterhout.

Haar visuele handicap was op voorgaande stageplaatsen geen probleem dus waarom zou dat nu wel zo zijn. Laura is zeer leergierig en nam alles heel snel en goed op. Ze was voor iedereen een echte hulp. Zeer beleefd was Laura naar gasten toe maar ook naar haar collega's. In het begin nog een beetje verlegen maar al snel voelde ze zich erg op haar gemak bij Tulip Inn Oosterhout. Soms keek een gast wel eens raar op als ze haar loep tevoorschijn moest halen maar ze waren altijd erg begripvol. Laura was bereid met alles te helpen zowel bij de receptie als in de winkel. Ook andere administratieve opdrachten werden met veel plezier gedaan. Iedereen draaide graag een dienst met Laura.

Als ze niet terug naar school zou moeten hadden we haar zo een dienstverband aangeboden. Tot op vandaag missen wij nog de extra hulp die we van Laura kregen. Laura is een echte doorzetter en ik weet ook zeker dat als ze zo door gaat het zeker gaat maken. Wij wensen haar dan ook alle goeds toe voor in haar toekomst.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Tulip Inn & AC Restaurant Oosterhout
 
Marieke Broers
Head of Service Receptie